2021. szeptember 25 – október 1. között  már másodszor kerül megrendezésre az Építem az otthonom online ingyenes konferenciasorozat, mely házépítőknek, házfelújítóknak és építési szakembereknek nyújt segítséget.

Rendezvény infó:

Bodnár György, Az építő közösség létrehozója és az őszi Építem az otthonom 2022 egy hetes építkezési rendezvény házigazdája:

„Arra törekszünk, hogy a konferencia előadásain minél több tudást és gyakorlati tapasztalatot átadjunk az építkezőknek. Így ezzel feltehetőleg nagyobb eséllyel indulhatnak életük egyik legnagyobb kalandjára.

Az alapos előkészítés ugyanis nem csupán a gördülékeny lebonyolítás kulcsa, de a rendelkezésre álló anyagi erőforrások hatékony kezelését is elősegíti.

Egy mai modern házon szinte minden mindennel összefügg, fontos lenne egységes egészként kezelni a házat. Ezért az építtetőnek, a megrendelőnek, ha nem szeretne egyik kellemetlen meglepetésből a másikba esni, szinte szakértővé kell kiképeznie magát.

A konferencián előadó építészek, gépész és villamossági szakemberek, kivitelezők, nyílászáró- vagy éppen hőszigetelő szakemberek, lakberendezők a saját egyedi szempontrendszerükkel és nézőpontjukkal segítik a komplex szemléletű házak létrejöttét.

A célom a konferencia összeállításakor az volt, hogy egy kézzelfogható tudást adjunk minden házépítő és -felújító számára. A világ gyorsan változik, és ez különösen igaz az építőiparra. Ebből kifolyólag fontos, hogy pontosan tisztában legyél milyen lehetőségeid vannak jelenleg a piacon.

Egy hét alatt több mint 25 előadást, helyszíni riportot és kerekasztal beszélgetést lehet meghallgatni, melyek központjában a mostanában nagy hangsúlyt kapó kérdés áll:

Előadásunk:

A szükséges minimumtól a maximálisan energiatakarékos szellőztetésig

Gépi szellőztetési megoldások – energiahatékonyság és költségek Az év elején majdnem kötelező lett a gépi szellőztetés beépítése családi házakba, de aztán ebből (egyelőre?) kihátrált a jogalkotó. Ettől függetlenül valamilyen ellenőrzött(!) szellőztetési megoldásban minden háztulajdonosnak érdemes ma már elgondolkodnia, akár új házat épít, akár meglevő házát újítja fel a mai kor követelményei szerint.

Ebben a beszélgetésben a különböző megvalósítási lehetőségeket vesszük sorra egy átlagos családi házat példának tekintve. Megvizsgáljuk az egyes kialakítások energiahatékonyságát, előnyeit és hátrányait, valamint költségvonzatát.

Az előadások regisztrációval ingyenesen meghallgathatók!

Regisztráció: https://www.epitemazotthonom.hu/