A Magyar Mérnöki Kamara Épületgépészeti Tagozata és a Budapesti és Pest Megyei Mérnöki Kamara 2023-ban már hetedik alkalommal rendezi meg az Épületgépész Tervezői Konferenciát, amellyel a tervezői szakterületen tevékenykedők szakmai továbbképzését szándékozik segíteni.

Konferencia infó:

2023. szeptember 29-én, pénteken kerül sor a VII. Épületgépészeti Tagozati Tervezői Konferenciára, amely a Lurdy Házban kerül megrendezésre. Az eseményen – amely a MMK Épületgépészeti és Energetikai Tagozata által kötelező képzésként elfogadott – kb. ötven szakmai kiállítópartner jelenléte és 450-500 fő összlétszám várható.

A Tagozat vezetése mindent elkövetett eddig is az országos tájékoztatás megszervezése érdekében. Szerencsére minden vármegyében van szakcsoportunk. A szakcsoportvezetők már augusztus közepén megkapták a meghívókat. Az Építési és Közlekedési Minisztérium (ÉKM) ismét védnökséget vállalt a rendezvény fölött. A konferenciát Lánszki Regő az ÉKM építészeti államtitkára fogja megnyitni. Az alábbiakban Gyurkovics Zoltán tagozati elnök meghívója olvasható:

Tisztelt Szakmagyakorló!

Az Épületgépészeti Tagozat elnökeként különös büszkeséggel tölt el, hogy idén szeptember végén immár hetedszer rendezhetjük meg a Budapesti és Pest Vármegyei Mérnöki Kamarával közösen az Épületgépész Tervezői Konferenciát, amely az elmúlt években szakmánk egyik legjelentősebb rendezvényévé nőtte ki magát. A Konferencián a részvétellel teljesíthető az éves szakmai továbbképzési kötelezettség az Épületgépészeti és Energetikai Tagozat tagjai számára.

A konferenciával kezdettől fogva a tervezői szakterületen tevékenykedők szakmai továbbképzését szándékozunk segíteni, tervezői és üzemeltetői előadások keretében a szlogenhez illeszkedő tartalmú szakmai előadásokra, jövőbemutató színvonalon megtervezett projektek ismertetésére kerül sor, kiemelve a tervező innovatív gondolkodásának jelentőségét. A rendezvény lehetőséget biztosít a szakma szereplőinek, tervezőknek, gyártóknak, forgalmazóknak és kivitelező vállalkozásoknak kötetlen szakmai konzultációra is.

A rendezvény helyszíne: Lurdy Konferencia- és Rendezvényközpont,
1097 Budapest, Könyves Kálmán krt. 12-14., 3-as előadóterem.

A rendezvény időpontja: 2023. szeptember 29. péntek (9.00 – 15.00)

Jelentkezési határidő: 2023. szeptember 23. (péntek)

A program és a jelentkezés az ezen a linken érhető el:

JELENTKEZÉS

A részvétel díja a kiállító cégek és a BPMK jóvoltából tartalmazza az egész napos catering ellátást ebéddel, és minden résztvevő egy 8 GB kapacitású pendrive karkötőt kap ajándékba!

Szeretném felhívni a figyelmét, hogy a BPMK a szakmai napot 2023-as kötelező szakmai továbbképzésként ismeri el minden, az Épületgépészeti Tagozathoz tartozó jogosultsághoz, de látogatói regisztrációval korlátozott számban a kamarai tagoknak lehetősége van részt venni díjmentesen a rendezvényen, ha ebben az évben már teljesítették a kötelező szakmai továbbképzést!

A regisztráció a látogatóknak is kötelező! Látogatói regisztrációs link

Program:

  • 9:00-9:30 Bevezető, köszöntések

Gyurkovics Zoltán, az MMK Épületgépészeti Tagozatának elnöke
Lánszki Regő, az Építési és Közlekedési Minisztérium építészeti államtitkára
Szőllőssy Gábor, a BPMK elnöke
Wagner Ernő, az MMK elnöke
Levezető elnök: Tuczai Attila

9:30-10:40 Szakmai előadások – I.

1. Solar Future Hungary, a napelemek jövője Magyarországon (Kiss Ernő, elnök, Magyar Napelem Napkollektor Szövetség 30’)

2. Energiatakarékosság korszerű üzemeltetéssel (Nagy Péter, a BPMK alelnöke 20’)

3. Magasház tervezési szempontok, és a fenntartható tervezés a MOL Campus esetében – PROJEKT BEMUTATÓ (Gáspár Tibor, projektvezető tervező, Kőrös Consult Kft. 20’)

10.40-11:10 Kávészünet, találkozás az ipari partnereinkkel

11:10-13:00 Szakmai előadások – II.

4. A környezetvédelem és az éghajlatvédelem szempontjai az energetikai fejlesztésekben (Parragh Dénes, az MMK Környezetvédelmi Tagozat elnöke 25’)

5. Energiaforrások hatékony felhasználása a gazdaságos üzemeltetés érdekében

Hibrid hőtermelő rendszerek (földgáz/elektromos áram) sajátosságai, kiválasztási és tervezési szempontjai (Versits Tamás üzletágvezető, Weishaupt 30’)

6. Energiamérésen alapuló szelepek fontossága a TNM rendelet tükrében (Schmidt Ferenc, értékesítési vezető, Belimo 25’)

7. Termálhőforrás balneológiai, energetikai és épületgépészeti többlépcsős hőhasznosítása fosszilis energiabevitel nélkül (Cservenyák Eliza, Klimasol Kft. 25’)

13:00-13:50 Büfé-ebéd, szakmai konzultációk a kiállításon

13:50-15:20 Szakmai előadások – III.

8. Biomassza szerepe és lehetőségei az épületenergetikában (Boronkai Miklós, Ökovalentia Kft. 25’)

9. REHVA – Az európai épületgépész család (Dr. Barna Edit, BME ÉpGet Tanszék 15’)

10. Indoor climate: 6+1 jellemző optimális összhangban. Aktív betonfödém – Fenntartható fűtés-hűtés az épületekben (Szebellédi Tamás, épületgépészeti üzletágvezető, REHAU Kft. 25’)

11. Zöld (közbeszerzési) tendenciák. Fenntartható megoldások a közmű építésben (Dr. Szabó Kinga, vezérigazgató-helyettes, NOX Zrt. 25’)

15:20-16.00 A Konferencia bezárása

Esetleges kérdéseivel kapcsolatban Keresztes Anita készséggel áll rendelkezésére a keresztes.anita@bpmk.hu e-mailcímen!

Szeretettel várunk minden érdeklődőt a Helios standjánál!