A Budapesti és Pest Vármegyei Mérnöki Kamara szervezésében Digitalizáció az építőiparban címmel kerül megrendezésre a BME E épületében a Műegyetemi Épületgépész Nap.

Konferencia infó:

A rendezvény időpontja: 2023. november 24. péntek, 9.00 és 15.00 óra között
A rendezvény helyszíne: BME E Épület, 1111 Budapest, Egry József u. 11.

Találkozunk?
Találkozzunk a Műegyetemi Épületgépész Napon!

Pár évtizeddel ezelőtt a logarléc, a zsebszámológép, a skiccpausz, a Richter körző készlet, a Rotring tuskihúzó és a pauszrajzok voltak a gyakorló tervezők eszközei. Ma már múzeumi tárgyakként találkozhatunk velük, köszönhetően Dr. Chappon Miklósnak az Épületgépész Múzeum termeiben. Ma a nagyteljesítményű számítógépek, kifinomult szoftverek, applikációk napi használata mellett a mesterséges intelligencia (AI) útkeresésének lehetünk tanúi.

Óriási a fejlődés, ezért vállalni kell az élethosszig tartó tanulást, mert lemarad az ember, vagy akár nem is érti miről beszél az Y (1980 – 1994) generáció, akik minden téren támaszkodnak az internetre, és még inkább igaz ez a felsőoktatást most végző Z (1995 – 2009) generációra.

Az elmúlt években élesben próbáltuk ki a home office, az online oktatás és elektronikus kapcsolattartás többféle formáját. Mindenkinek meg van a maga tapasztalata és véleménye a teljesen online világról, de minden praktikuma ellenére mintha sokan belefáradtak volna, látva a jelenléti oktatások és szabadidős szakmai találkozók nagy létszámú résztvevőit.

Így különösen fontosnak tartjuk, hogy a Műegyetemi Épületgépész Nap rendezvényünket idén is a szokásos jelenléti formában szervezzük meg. A Budapesti és Pest Vármegyei Mérnöki Kamara, az esemény szervezője a magasszintű szakmaiság biztosítása érdekében együttműködik a BME Épületgépészeti és Gépészeti Eljárástechnika Tanszékének munkatársaival. Fontosnak tartjuk annak bemutatását, hogy a mérnöki munka ma elválaszthatatlanul fontos része az építésnek, a fenntartható fejlődésnek.


Lesz szakmai továbbképzés és kiállítás!

Fő témáink:

BIM – Célok, elvárások és lehetőségek

Az épületenergetikai követelmények változásai

Várjuk Önöket!
Jegyezzék be naptárjukba az eseményt!

2021. november 24. péntek

Szeretettel várunk minden érdeklődőt a Helios standjánál!

További információ: https://talalkozzunk-muegyetem.hu/