2019. április 25. és június 4-e között kerül megrendezésre az országos konferencia sorozat.

Rendezvény infó:

Mi történt az elmúlt évben?

A hazai környezettudatos konferenciák legszínvonalasabb sorozatán, a HuGBC és az Artifex Kiadó Öko-logikus Építészet sorozat 2019-as évadán hatékony hőszigetelésű házak trükkjeivel, típushibáival foglalkozunk, a tervező építészek tálalásában, bemutatva szép példákat is.

Az elmúlt években egyre több fokozott hőszigetelésű épület valósult meg Magyarországon is, ideje, hogy a jó gyakorlatok, tapasztalatok és egyes buktatók is ismertté váljanak a szakmában.

Konferenciánk első blokkjában („a jó”) több tervező építész egy-egy trükkjét, ötletét mutatjuk be egyedi tervezésre, csomóponti megoldásokra, szerkesztésre stb. A második blokkban („a rossz”) dr. Tóth Elek címzetes egyetemi tanár olyan rossz megoldásokat mutat be, melyek a fokozottabb hőszigeteléssel kerültek elő. A harmadik blokkban („csúf?!”) példamutató épületeket mutat be a tervezőjük (helyszínenként más és más programot tervezünk), például előad dr. Reith András, ifj. dr. Kistelegdi István, Kurucz Reghina, igazolva, hogy a fokozott energetikai igény nem korlátozza az esztétikai lehetőségeket.

Akkreditáció: MÉK 2,5 pont (2019/105)

Helyszínek és időpontok

Szeged – 2019. április 25.

Győr – 2019. április 30.

Pécs – 2019. május 8.

Budapest – 2019. május 16.

Debrecen – 2019. május 21.

Szolnok – 2019. május 28.

Siófok – 2019. június 4.

További részleteket a  https://tervlap.hu/konferenciak weboldalon olvashat.